Preduzeće "KORMING" d.o.o. iz Danilovgrada  osnovano je početkom 2010. godine. Rješenjem Centralnog registra Privrednog suda u Podgorici dana 01.02.2010. godine je upisano kao DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA GRAĐEVINARSTVO "KORMING" DANILOVGRAD.

PIB : 02777622

PDV: 32/31-00467-9

Adresa društva je : Novo Selo b.b.- Spuž, Danilovgrad, a kancelarije su u Podgorici- Studentska ul. b.b, lamela 3z.

U osnovnu djelatnost društva spadaju grubi građevinski radovi  (izgradnja stambeno - poslovnih objekata, hotela, vila,...)

Preduzećem upravlja osnivač, a zastupa ga i predstavlja Izvršni direktor. Osnivač i izvršni direktor društva je Kovačević Predrag – Dragan.

Od dana osnivanja firma uspješnim vođe¬njem, stručnim prilazom, dobijenim poslovima, kao i kvalitetnim izvođenjem i poštovanjem ugo¬vorenih rokova ostvaruje efikasan napredak u poslovanju.

U našim građevinskim poduhvatima smo vođeni idejom da efikasno, brzo i uz maksimalni kvalitet udovoljimo zahtjevima naših klijenata.Stručni i kvalitetni kadrovi sa decenijskim iskustvom u građevini, uz pomoć građevinskih alata i opreme čine pokretačku snagu naše kompanije.

Takođe smo u konstantnoj komunikaciji sa naručiocima projekata (investitorima) kako bi se eventualne nepravilnosti odmah eliminisale.Kao rezultat posvećenosti klijentu i kvalitetu izgradnje preduzeće „Korming“ od svog osnivanja u konstatnom je rastu.

Svojim investitorima, „Korming“ pruža kvalitetne građevinske radove (betonske, armiračke, zidarske, tesarske, krovo-pokrivačke i dr. poslove u građevinarstvu) po tržišnim cijenama.

Naši zaposleni posjeduju sertifikate iz oblasti zaštite na radu, (dobijenih od licencirane ustanove za izdavanje potrebnih sertifikata - "Sigurnost"d.o.o.), što im omogućava da brzo i profesionalo, vodeći računa o sopstvenoj i kolektivnoj bezbjednosti, obavljaju radne zadatke a sve u korist kvaliteta izgradnje prateći standarde i normative u građevinarstvu. 

Firma posjeduje sertifikate JUQS – Društvo za sertifikaciju i nadzor sistema kvaliteta d.o.o. ( YUQS – Oraganization for quality systems certification).

JUQS je prvo sertifikaciono tijelo akreditovano od strane Akreditacionog tijela Srbije (ATS) prema standardu SRPS ISO/IEC 17021:2011 za sertifikaciju sistema menadžmenta kvalitetom (prema standardu ISO 9001), sistema upravljanja zaštitom životne sredine (prema standardu ISO 14001), sistema menadžmenta upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednošću na radu (prema standardu OHSAS 18001) i sistema menadžmenta bezbjednošću hrane (prema standardu ISO 22000).

Firma posjeduje sertifikat sistema menadžmenta kvalitetom (ISO 9001), sistema upravljanja zaštitom životne sredine (ISO 14001) i sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednošću na radu (OHSAS 18001).

Konačno, firma posjeduje i sertifikat sa sajtove „Odlično srednje i malo preduzeće“, odnosno „Excellent Small and Medium Enterprise – Excellent SME Montenegro“, koji izdaje Privredna komora Crne Gore. 

 

 

Preduzeće zapošljava oko 80 radnika ,domaća radna snaga ,koji su kroz razne poslovne poduhvate sticali svoja iskustva i nadograđivali vještine na renomiranim objektima u Crnoj Gori.

Takođe posjedujemo sledeće licence izdate od Inžinjerske Komore Crne Gore :

1. Rješenjem broj: 01-440/2 dana 07.11.2011. u Podgorici izdaje se licenca za građenje objekata, za izvođenje GRAĐEVINSKIH I GRAĐEVINSKO-ZANATSKIH RADOVA NA OBJEKTIMA VISOKOGRADNJE, OBJEKTIMA HIDROTEHNIKE I OBJEKTIMA SAOBRAĆAJA, PODZEMNIM OBJEKTIMA, TUNELIMA, GEOTEHNIČKIM OBJEKTIMA I MOSTOVIMA;

2. Rješenjem broj: 01-548/2 dana 07.12.2011. u Podgorici izdaje se licenca za izradu tehničke dokumentacije, za izradu GRAĐEVINSKIH PROJEKATA ZA OBJEKTE SAOBRAĆAJA I MOSTOVE;

3. Rješenjem broj: 01-299/3 dana 26.06.2012. u Podgorici izdaje se licenca za građenje objekata, za izvođenje RADOVA NA UREĐENJU TERENA;

4. Rješenjem broj: 01-157/2 dana 17.02.2016. u Podgorici izdaje se licenca za građenje objekta, za izvođenje GRAĐEVINSKIH I GRAĐEVINSKO-ZANATSKIH RADOVA NA ARHITEKTONSKIM OBJEKTIMA I RADOVA NA KONSTRUKCIJAMA ZA OBJEKTE SAOBRAĆAJA.

*odje drugi link koji vodi na licence

Preduzeće Korming sa svojim zaposlenim radnicima u toku jedne godine spremno je i osposobljeno  za izgradnju cca 50 000m2  bruto prostora za potrebe invenstitora.

Radove izvodimo sa našom komplet opremom, gdje spadaju kranovi i oplata za ploče i zidove.

Sarađujemo sa poznatim investitorima koji nam obezbjeđuju gotov beton i armaturu.

Logika preduzeća:

1. Pravilna poslovna politika, 

2. Dobro obučeni radnici, 

3. Domaća radna snaga, 

4. Korektan odnos prema tržištu,

5. Kvalitet izgradnje i poštovanje rokova,

6. Dobra organizacija unutar same firme i po gradilištima,

7. Povećanje broja radnika,

8. Težnja ka samostalnom invenstiranju i izvođenju objekata za tržište.